Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калин Стоянов: Трима полицаи са пострадали при вчерашните футболни сблъсъци

01 юни 2024, 14:22 часа • 3633 прочитания

Трима полиаци са пострадали по време на сблъсъците на дербито между отборите на ЦСКА и ЦСКА 1948, съобщи пред медиите министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Той нарече сблъсъците "грозни сцени".

Припомняме, че Феновете на ЦСКА нахлуха на терена в последните минути от редовното време на баража срещу ЦСКА 1948. Двубоят бе прекъснат, а на Националния стадион „Васил Левски“ се разиграха батални сцени. Разярените запалянковци счупиха една от камерите на телевизионния оператор и влязоха във физическа саморазправа с полицията. ОЩЕ: Батални сцени, бой и шамари: Фенове на ЦСКА нахлуха на терена и прекъснаха баража (ВИДЕО)

Състоянието на униформените

Стана ясно, че на двама от пострадалите полицаи е оказана медицинска помощ, след което са се върнали на терен, за да помогнат в овладяването на ситуацията. Третият пострадал полицай е получил наранявания в областта на коляното.

Има задържани

По случая са задържани трима мъже и е образувано досъдебно производство. Вътрешният министър определи действията на униформените служители като бързи, адекватни и професионални. Колегите са се намесили, след като са установили, че охранителната фирма и стюардите, не са в състояние да контролират ситуацията, допълни още той.

Купуването на гласове

Министърът представи и актуални данни, свързани с предотвратяването на престъпления срещу изборния процес и политическите права на гражданите. До този момент са постъпили общо 186 сигнала, като са образувани 74 досъдебни производства. Най-много случаи са регистрирани на територията на областите София-град и Бургас.

"Схемите, по които се извършват нарушения на изборното законодателство са познати. Ще продължим да работим по събраната оперативна информация", заяви министър Стоянов. ОЩЕ: МВР се хвали: Повече досъдебни производства за купуване на гласове

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес