Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хванаха сина на Миню Стайков

05 декември 2019, 11:31 часа • 3984 прочитания

Синът на бизнесмена Миню Стайков – Стайко, е задържан снощи в София, съобщи Нова телевизия.

По информация на телевизията Стайков се е возил в брониран автомобил с въоръжени мъже и отказал да даде документите си за проверка. Пред органите на реда той обяснил, че е тръгнал на автостоп към Айтос и така се озовал в джипа.

Той е арестуван за 24 часа за осуетяване на полицейска проверка и се намира в Четвърто РУП в столицата.

Actualno.com припомня, че съдебният процес срещу Миню Стайков и другите 13 обвинени за злоупотреба със средства от европейските земеделски фондове ще започне по същество на 14 януари 2020 г., реши Специализираният наказателен съд в разпоредително заседание снощи, съобщиха от пресцентъра на съда. Съдът прие, че няма процесуални пречки делото да стратира, след като не намери допуснати пропуски и грешки в обвинителния акт, които биха накърнили правото на подсъдимите да се защитават.

Съдебният състав потвърди мярката за неотклонение "Задържане под стража" на Миню Стайков, тъй като не са настъпили нови обстоятелства, които предполагат нейното изменение. Със същия мотив потвърди и определените парични гаранции на 9-има от подсъдимите, които без законно основание са получавали или са кандидатствали да получат средства от еврофондовете.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес