Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хванаха беглеца от разградската полиция

24 януари 2020, 10:40 часа • 2163 прочитания

Обявеният за общодържавно издирване Емил Великов, който избяга от сградата на ОД на МВР в Разград, е бил задържан между селата Острово и Брестовене около 22 часа вчера, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна. 28-годишният беглец е бил разпознат от полицаи по време на специализирана операция.

Очаква се днес да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“ по искане на Районната прокуратура в Разград.

Великов е с множество присъди. Последното си престъпление извършил през 2018 г., когато влязъл в чуждо жилище, взел чанта с портфейл с 200 лв. и дебитна карта със записан ПИН код, от която също изтеглил 200 лв. 

При задържането му за последното престъпление на 14 януари, когато е трябвало да подпише протокола от разпита, на разследващия полицай се наложило да излезе от кабинета и поверил Великов на свой колега. Тогава задържаният излязъл от кабинета, преминал край постовия полицай и напуснал сградата на полицията. Беглецът беше обявен за общодържавно издирване, а в ОД на МВР в Разград започна вътрешна проверка.

Автор: Йорданка Калчева

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес