Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дъщерята на убития Наско Тонкев: Не съм видяла детето да държи пистолета, Лазар стреляше

05 септември 2017, 09:06 часа • 8703 прочитания

"Лазар стреляше, последно стреляше той като не ставаше, а от мястото на стола. Не съм видяла детето да държи пистолета. Другите хора по масата - всички стреляха. Когато стреляше последно, в този момент баща ми извика стана прав попита го: „Какво направи, бе?“. Каза ми: „Удариха ме.“ Направи две крачки падна. После събираха гилзите отзад.

Това разказа в ефира на bTV дъщерята на застреляния 47-годишния Наско Тонкев – по време на рожден ден в пазарджишкото село Виноградец.

Според момичето веднага след това Лазар Влайков заедно с други хора е започнал да събира гилзите. Отново по нейните думи Влайков се е обадил на районния прокурор да го защити. Момичето каза, че я е страх да казва имена, но призна, че не имало заплахи.

„Аз лично съм сервирала в ресторанта, била съм при тях на една маса. Познаваме се - селото е малко и всичко се знае. Много са близки.“

По думите на дъщерята на Тонкев Влайков и баща й не са имали конфликти, но не са били и добри приятели.

„Ясно е, че той не е искал това да го направи, но пияни, оръжие, детски рожден ден...“, каза още момичето.

„Той излезе от ресторанта все едно казваше ми да мълча, че ми били много големи устата. Никой не вярва от селото, че детето е можело да стреля. Той е лош човек, бие младежите, манипулира, унижава ги. Такива хора управляват нашата държава и хората се страхуват от него. Ние не сме конфликтни“, заяви съпругата на убития.

„Винаги остава безнаказан има други побоища, има оръжие. Кой му го даде? Може ли човек намушкал с нож преди няколко годнии, едно момче ходеше с яка, не можеше да си върти главата, кой му даде оръжие на този човек с това минало?, попита още жената на загиналия Тонкев.

Семейството разказа още, че има и пострадало момиче със счупен крак, но не са били предприети никакви действия: „Кой ще смее да съди Лазар Влайков?“

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес