Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дъщерята на убит по време на рожден ден пише до Цацаров: Не ни забравяйте

02 април 2018, 09:12 часа • 2943 прочитания

294 души са се подписали в подписка, която е отправена към главния прокурор Сотир Цацаров – с молба да не бъде потулено разследването за убийството на ресторантьора Наско Тонкев в пазарджишкото село Виноградец.

Бави се комплексната експертиза, каза дъщерята на убития Наско Тонкев – Деница. Тя подчерта, че един от заподозрените – Лазар Влайков, участва в работата на Общинския съвет в Септември. Влайков беше председател на съвета и член на партия ГЕРБ, като беше изключен както от ГЕРБ, така и от съвета, но Административен съд-Пазарджик го възстанови като общински съветник. Влайков беше изключен защото е отсъствал от три заседания на Общинския съвет, но съдът установи, че за последното отсъствие той е уведомил писмено и това означава, че има "уважителна причина".

Той казва, че ще се махне когато той си пожелае, оплака се Деница, която счита това, че Влайков беше освободен срещу гаранция за само 10 000 лева за несправедливо.

Според Нова телевизия предстои заключението на комплексната експертиза, иначе всичко друго е свършено.

Припомняме, че Тонкев беше прострелян при празненство на рожден ден на шестгодишно дете. Разследва се версията, че детето е стреляло без да иска, но роднините на починалия са категорични, че оръжието е на Влайков и че версията с детето не изглежда правоподобна.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес