Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш шеф на РДВР: В Пазарджик скоро не е имало толкова жестоко убийство

13 януари 2015, 11:40 часа • 20976 прочитания

Пазарджик отдавна не е имало такова жестоко убийство след случая със сестрите Белнейски. Това коментира Арлин Антонов, бивш директор на РДВР - Пазарджик и бивш шеф на Национална служба „Сигурност”.

Убийството на началника на кабинета на кмета на Пазарджик беше определено като много неприятен и арогантен случай.

"Не може да убиеш висш администратор в общината, освен това тя (Татяна Стоянова) е на 34 години. Каквото и да е направила Татяна Стоянова, защо трябва проблемът да се решава с куршуми? След като е убита с оръжие със заглушител, това означава, че е бандитско изпълнение. Полицията за сега не коментира дали са намерени гилзи. Ако такива няма на мястото на убийството - това също говори за професионалист", заяви Антонов в ефира на Радио "Фокус".

Той допълни, че сестрите Белнейски са убити по брутален и бандитски начин, а това убийство е арогантно. „На 10 години правим „чудесиите” в Пазарджик”, обясни бившият шеф на РДВР.

Според него малко вероятен е любовен мотив за подобно убийство.

"Тя е млад и разумен човек. Какъв любовен мотив със заглушител?! Ако има такъв, тя ще бъде набита, но не и убита и то с оръжие със заглушител. Мотивите са свързани с пряката й работа са най-вероятният мотив. При всички случаи става дума за нещо, свързано с много пари. За какво точно става дума, за какви пари и какви сделки - не знам, но ако убийството не бъде разкрито мисля, че ще последват още убийства. Ако това е предупреждение към някои хора, след това са те на върха на пирамидата", каза също Антонов.

Все още няма водеща версия и заподозрян за убийството след извършения първоначален оглед на местопрестъплението, който е приключил около полунощ в присъствието на прокурор от окръжната прокуратура и съдебен лекар. Това съобщи в ефира на Дарик радио говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. По думите му убийство му е планирано и това предполага професионална подготвка.

От рано тази сутринта се извършва повторен оглед. От полицията не конкретизират дали става дума за политически, икономически или любовен мотив. Разпитват се десетки съседи, близки, познати, приятели, съседи и колеги на 33-годишната жена.

Случайни хора са подали сигнала на спешния телефон 112, уточни Стоянов. По думите му, те не са очевидци на тежкото умишлено престъпление, а на последствията от него. На този етап не се конкретизира дали има преки очевидци на самото убийство.

Убийството беше коментирано тази сутрин и от председателя на Комисията по вътрешна сигурност в парламента о.з. генерал Атанас Атанасов от Реформаторския блок. Той оприличи престъплението със „самоубийството” на Ахмед Емин. Общината в Пазарджик дълги години се управлява тоталитарно, но за това се мълчи. Не е добре, че цяла България се занимава с Петко Сертов, но не сме наясно какво се случва в Пазарджик. 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес