Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бисеров призован да свидетелства по делото срещу Енимехмедов

24 ноември 2013, 18:17 часа • 18471 прочитания

Софийски градски съд ще гледа делото срещу нападателя на Ахмед Доган – Октай Енимехмедов. За заседанието е призован бившият зам.-председател на ДПС Христо Бисеров, предаде БГНЕС.

На предното заседание по делото стана ясно, че Ахмед Доган иска да бъде заличен като свидетел по делото.

Съдът докладва, че от Ахмед Доган е постъпила молба, придружена с болничен лист, в която той иска да бъде заличен като свидетел, тъй като здравословното му състояние не го позволява. В съда са постъпили документите, които съдът поиска на предното съдебно заседание от лекаря, заедно с мнението, че ако Доган бъде свидетел, това би навредило на състоянието му.

В сградата на Съдебната палата на предното заседание дойде лидерът на ДПС Лютви Местан, за да даде показания като свидетел по делото срещу Октай. На въпрос към него за здравословното състояние на почетния председател на партията, Местан каза: "Не му позволява днес да бъде на делото". В съдебната зала бяха още Рамадан Аталай и секретарят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Ахмед Доган пропусна 3 заседания на съда, който гледа делото срещу Октай Енимехмедов. Първото заседание не тръгна именно, защото се оказа, че е болен. Тогава дори се появи вероятност Доган да бъде принудително доведен в съда, но по-късно съдебният състав получи болничен лист за заболяване на Доган и тази вероятност отпадна. Преди второто заседание пък той вече беше изпратил болничен лист и отново не беше в залата.

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Октай Енимехмедов, нападнал публично и пред камерите лидера на ДПС, за опит за убийство на Ахмед Доган. Ако бъде признат за виновен, Енимехмедов може да получи присъда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Анализът на доказателствата, събрани по делото, сочи, че е извършен опит за убийство, а не закана. На 9 юли 2013 г. Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд и обвинителния акт.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес