Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Баща и 2 малки деца са загинали при тежка катастрофа в Айтос (ВИДЕО)

14 септември 2021, 06:45 часа • 4662 прочитания

Три жертви и един ранен - това е равносметката от тежката катастрофа, която стана в Айтос около 22.00 снощи, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Инцидентът стана до градинката срещу Горското стопанство в Айтос. Тежкотоварен камион е помел две коли, след което се е преобърнал в градинката. Загинали са баща и двете му деца - на 5 и на 9 годинки. По неофициална информация автомобилът на жертвите е бил спрял, с пуснати аварийни светлини.

Шофьорът на камиона е отведен за преглед в областната болница в Бургас. Причините за катастрофата се изясняват. На място беше директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов, който лично ръководи действията по разследването на инцидента.

Официалното съобщение от МВР

На 13.09.т.г. около 21.20 ч. на айтоската улица "Хаджи Димитър" срещу Държавно горско лесничейство, в условията на десен завой с наклон при спускане по пътя от Провадия към Айтос, т.а. "Волво", с полуремарке, с бургаска регистрация, управляван от 35-годишен бургазлия поради движение с несъобразена спрямо релефа на пътя скорост и възникнала техническа неизправност /повреда в спирачната уредба/, не могъл да спре своевременно и блъснал странично л.а. "Волво XC 60", с бургаска регистрация, движещ се към Провадия. Вследствие инерцията на удара, двете моторни превозни средства се блъскат в еластичната преграда / мантинела/ и в близко разположени дървета в крайпътна градина.

Констатирано е, че лекия автомобил "Волво" е управляван от 33-годишен мъж от с. Речица, с който се придвижвали и двете му деца – 5-годишно момиченце и 8-годишно момченце. При пътния инцидент и тримата загинали на място. Пътуващата на предната дясна седалка 32-годишна жена от с. Речица /съпруга на водача и майка на децата/ е откарана със специализиран превоз в УМБАЛ – Бургас, където е прегледана, но отказала хоспитализация. В бургаската болница е откаран и 17-годишен младеж от айтоското село Пещерско /най-вероятно пешеходец или посетител в крайпътната градина/, който е настанен в отделение "Реанимация", с опасност за живота. В същото отделение е настанен и водачът на товарния автомобил, който е с "политравматизъм, фрактури на лявата подбедрица и дясната предмишница".

От водачът на товарния автомобил е взета кръв и урина за химичен анализ за употреба на алкохол или наркотични вещества. Работата по случая продължава от служители на Районно управление - Айтос.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес