Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Адвокатът на Мейзер потвърди версията за асфиксия, недоволства от съда

18 август 2016, 08:30 часа • 9262 прочитания

Шокиращо е мнението на съда, че Анита Мейзер не може да бъде с мярка за „домашен арест”, защото МВР не може да осигури изпълнението ѝ. Това заяви един от адвокатите на Мейзер, Росен Желязков. Според него това е признание, че няма електронни гривни, но той добави, че сега има такива действащи мерки за домашен арест. Има си технически средства, защо трябва полицията да съблюдава изпълнението на „домашен арест”, попита Желязков.

Според Росен Желязков за електронните гривни е имало европейски проект, по които са се доставяли електронни гривни, но след като проектът е свършил изведнъж всичко се проваля.

Категорично е доказано, че няма умисъл при смъртта на Николай Димов. Категорично е доказано, че причината за смъртта е асфиксия (задушаване), добави Желязков, според когото това е станало по взаимно съгласие. Не ставало обаче въпрос за груба сексуална игра, по категоричните думи на адвоката.

Относно обвинението за даване на подкуп срещу Мейзер, Желязков отговори, че не може да коментира, защото това е предмет на делото, а то не е започнало. Ние за това разбрахме два часа преди делото – че има запис на предложението на Анита на диск, добави Желязков. Адвокатът уточни пред Нова телевизия, че Мейзер е американски гражданин – това бил друг от мотивите Мисис България 2014 да не бъде пусната от съда. Юристът не коментира и предложението на американското посолство за юридическа помощ по отношение на Анита Мейзер.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес