Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Адвокатът на арестуваните българи в Гърция: Те не са мафиоти и не са ползвали пистолет

20 август 2024, 07:29 часа • 3524 прочитания

Те не са мафиоти и биячи, не са ползвали и огнестрелно оръжие. Това каза адвокат Лазарос Минасидис, който защитава петима от арестуваните българи в Гърция.

Припомняме, че стрелба с участието на българи е станала в петък вечерта в заведение в курорта Ханиоти на остров Халкидики в Гърция. Първоначалната информация беше, че скандалът е възникнал заради забавена поръчка.

Обвиненията срещу българите

Той обясни, че част от българите са обвинени за причиняване на телесна повреда, а други за използване на лютив спрей и бухалка, които в Гърция са незаконни. 

"Това, което със сигурност знам, че от 5-има души, които са при мен, нито един от тях по документи на гръцката полиция, няма криминално досие. За територията на България - не знам", добави още Минасидис.

Не са мафиоти

Манасидис отрече българите да са мафиоти, биячи и наркодилъри, както твърдят гръцките медии. Той отрече още те да са използвали огнестрелни оръжия.

"От документите, които имам и от хората, които видях, разбирам, че е лош момент. Абсолютно нищо от тези неща, които четем по пресата, не мога да вярвам, че е истината. Започва едно голямо лошо от нищото. Говорят за поръчка, вярвам, че е точно така", коментира адвокатът. ОЩЕ: "Проблеми между две мафиотски групировки": Йоаким Каламарис за стрелбата с участието на българи в Гърция

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес