Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Адвокат на причинил смърт на пътя: Жертвата е виновна, махнала е ограда, за да пресича

16 март 2016, 08:51 часа • 3166 прочитания

10 000 лева гаранция – в крайна сметка срещу толкова излезе от ареста 27-годишният убиец на пътя Иван Янакиев. Той прегази 70-годишния Никола Лазаров, като продължават споровете с каква скорост е карал Янакиев.

„Иван е виновен, но и починалият е бил виновен, пресичал е на булевард с ограда. Всеки млад човек в днешно време поне веднъж е вземал (бел. ред. – наркотици), но сега има ли нещо в кръвта му, оправда сина си майката на Яанкиев.

Янакиев обаче има висящо дело, а в Пазарджик се коментират доста други случаи на „джигитско каране” от негова страна. Близките на Никола Лазаров публично се възмути пред Нова телевизия, че е възможно майката на Янакиев да обяснява как всеки вземал дрога. Ако беше истинска майка, щеше да му вземе джипа, беше гледната точка на почернените хора. На въпрос дали Никола Лазаров е виновен, защото пресича не на пешеходна пътека, синовете на Лазаров отговориха, че от там от години пресичал целият квартал – заради магазин на „Кауфланд”. „Хамър”-ът е на името на майката на Янакиев, но няма закон – затова са виновни депутатите ни, настояха синовете на жертвата.

Адвокатът на Янакиев – Христо Мишев, категорично заяви, че синовете на загиналия мъж имали изключителна заинтересованост да получат обезщетение, а в случая голяма вина носи бащата, който е пресичал на необозначено място, което щяло да лиши синовете на загиналия от кръвнина. Не може заради това, че пешеходецът е по-уязвим да се ползва с привилегии от закона, заяви Мишев. Дори Върховният съд каза – ако пешеходецът внезапно навлезе на пешеходна пътека, той създава риск за вредоносен резултат, подчерта юристът. Той дори заяви, че загиналият Лазаров е разрушил здрава ограда, за да пресече.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес