Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

30 години затвор за полицая, убил Ивелина Славчева

19 октомври 2013, 09:32 часа • 36876 прочитания

30 години лишаване от свобода присъди Окръжният съд в Ловеч на полицая Иво Маринов, застрелял с шест куршума 25-годишната Ивелина Славчева миналата година пред дискотека в Ловеч.

Съдът уважи и гражданските искове на родителите на Ивелина, на които Иво Маринов трябва да заплати по 200 хиляди лева обезщетения, плюс лихвите и разноските по делото. Наказанието може да се обжалва в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново, съобщи БНР.

Делото се гледа по съкратената процедура по искане на подсъдимия, което на практика облекчи присъдата. В началото на заседанието адвокатът на Иво Маринов, Марин Марковски поиска нова съдебно-психиатрична експертиза, въпреки че по време на следствието бяха направени две. Съдът обаче не уважи молбата на Марковски и даде ход на делото.

В обвинителния акт прокурорът изложи фактите около престъплението, които бяха потвърдени и от обвиняемия. Прокурорът и адвокатите на момичето поискаха максимална присъда – доживотен затвор без право на замяна. Защитата на полицая поиска минимално наказание – около 10 и по-малко години. След като бяха изслушани всички страни бяха предоставени и писмени и веществени доказателства, уличаващи Маринов в извършване на престъплението. Самият той каза: Съжалявам много. Обичах това момиче. На излизане от залата бабата на Ивелина влезе в словесна схватка с адвокат Марковски. През журналисти, Марковски каза: Той заслужава помощ.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес