Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Грета Тунберг взема мерки, за да се предпази от търговски злоупотреби

30 януари 2020, 07:37 часа • 1675 прочитания

17-годишната екоактивистка Грета Тунберг заяви, че запазена марка ще "предпазва движението и името ѝ" от използването им с търговска цел. Тунберг създаде фондация, с цел да има прозрачност по отношение на финансирането на движението, предаде БГНЕС.

Тийнейджърката се стреми превърне в запазена марка името си и името на кампанията "Петъци за бъдеще" - ход, целящ "защита на движението и неговите дейности", написа тя в Instagram.

В публикацията си в платформата за споделяне на снимки Тунберг каза, че тя и съмишлениците ѝ нямат "абсолютно никакви интереси към търговските марки, но за съжаление това трябва да се направи". Тунберг заяви, че запазената марка е необходима, тъй като нейното име и името на движението "постоянно се използват за търговски цели без каквото и да било съгласие".

"Това се случва например в маркетинга, продажбата на продукти и хората, които събират пари от мое име или от името на движението", написа тя.

"Петъци за бъдеще" е глобално движение, основано от мен. То принадлежи на всеки, който участва в него, преди всичко на младите хора. То може - и трябва - да не се използва за индивидуални или търговски цели", добави тя.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес