Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коледа е! Всички трябва да са щастливи

11 декември 2019, 12:12 часа • 3010 прочитания

"Ако това, че председател на Върховен съд (бел. ред. - председателят на ВКС - Лозан Панов) ще използва този език и ще нарече премиер и главен прокурор - "две батки", и от  това ще се почивства по-силен, по-велик, по-голям мъж в собствените си очи и на тия, които го подкрепят... Щом това го прави щастлив... Коледа е! Всички трябва да са щастиливи!"

Така коментира думите на председателя на ВКС Лозан Панов Сотир Цацаров от кулоарите на парламента, след като беше назначен за шеф на КПКОНПИ.

Преди време Лозан Панов обяви: "Премиерът дойде във ВСС, а преди това аз получих есемес, който оповестих публично. Не съм имал разговор на четири очи с министър-председателя, а това, което остана под линия, беше – две каки си говорят. За да не остане сега под линия, че две батки си говорят, бих призовал разследващите органи с оглед оповестените данни за търговия с влияние да започнат разследване".

Той говори за търговия с влияние като направи аналогия със записите на разговорите между бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева и редовия съдия Румяна Ченалова, които премиерът Борисов преди години обобщи като разговор"между две каки". Тогава ВСС отказа да разследва, а премиерът отиде лично във ВСС да потушава скандала.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес