Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов явно чака някой да иде да му целуне ръката - няма ние да го направим

19 декември 2023, 07:28 часа • 6887 прочитания

Това заяви общинският съветник от ПП-ДБ и "Спаси София" Борис Бонев предвид петия неуспеш опит да бъде избран председател на Столичния общински съвет (СОС). Бонев визира, че Бойко Борисов е поел на ръчно управлание столичната организация на ГЕРБ.

Още: Дежа вю: Столичният общински съвет ще посрещне 2024 г. без председател (СНИМКИ и ВИДЕО)

При въпрос на БНТ, Бонев призна и, че според него имало хора на по-високо ниво, които искат сглобка на местно ниво. Същевременно той отрече да има разминаване за генералната визия и посоката в групата на ПП-ДБ и "Спаси София". Бонев не каза, че е готов "Спаси София" да напусне групата на ПП-ДБ, за да има сглобка с ГЕРБ, но заговори за сближаване с БСП - само обаче ако всички в най-голямата група в СОС са съгласни. Местната политика е много по-близка до хората, не е толкова пропита с идеология, каза той и видя "странен момент" точно сега да се започне демонтирането на МОЧА. Бяхме близо да се разберем с БСП-София по приоритети и това провали всичко, е визията на общинския съветник. И Ваня Григорова беше на тези разговори, по чисто битовите въпроси нямаме разминавания, добави той.

Борис Бонев е категоричен - София вече загуби 20 млн. лева за водния цикъл заради блокадата на СОС. Той я определи с думите "изнасилване и саботаж". Според него, петте заседания на СОС дотук се броят за редовни т.е. не може да има нови избори 3 месеца след предишните.

Терзиев: Няма да приема панаири! Наследството на ГЕРБ е 70 млн. лв. за плащане и 0 лв. по сметките (СНИМКИ и ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес