Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гледайте новата поредица "Личният живот на кралските особи" само по Viasat History

01 януари 2018, 11:07 часа • 3292 прочитания

Божии наместници на Земята или просто хора - в нов зрелищен сериал, зрителите на Viasat History ще научат повече за някои от най-великите благородници, които светът е познавал.

Личният живот на кралските особи

От неделя, 7 януари, в 22:00

Брой епизоди: 5 x 60 мин.

Оригинално заглавие: The Private Lives of Royalty

Емблематичните им изображения, уловени в известни портрети и картини на прочути художници, са втъкани в самата същност на националната култура. Във внимателно аранжирани пози, кралиците и кралете от историята все още ни гледат отвисоко до ден днешен - могъщи символи на отминали времена.

Но те са били човешки същества, с техните тикове и фобии, лоши навици и слабости, желания и нужди като всички нас. Това е, което ги прави интересни - не датите, дипломацията, политиката или договорите, а любовниците, личните особености, дреболиите от ежедневието.

Чарлз II може да е изглеждал достолепно на портрета си, но какво се е случвало с човека под робите и перуките? Твърди се, че Луи XIV се е къпал три пъти в живота си - защо в такъв случай му е било да разпорежда построяването на турска баня във Версай за лична употреба? Кой може да открие тези подробности и да ги представи по-добре от Трейси Борман, главен куратор в кралските дворци и лицe на "Личният живот на Тюдорите"?

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес