Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Този домашен омекотител за дрехи се превърна в ХИТ сред домакините

30 юни 2021, 10:09 часа

Колкото по-хубаво ухаят дрехите в гардероба ни, с толкова по-голямо желание ги разхождаме върху телата си. Добре парфюмираната и омекотена дреха не само ни кара да се чувстваме фантастично, докато я обличаме, но и ни създава комфорт.

Знаете, че по магазините се предлагат какви ли не видове омекотители. Някой от тях са известни с трайните си аромати, други не чак толкова. Те се отличават по ухание, цвят, разфасовка, марка, цена. Едно обаче ги обединява, а именно това, че в състава им присъства не малко химия.

Ако сте почитатели на домашните рецепти и предпочитате да знаете какво присъства в омекотителя, ние ще споделим с вас рецепта за уникален препарат, който категорично ще ви остави без дъх.

Този омекотител успя да впечатли дори най-изисканите и претенциозни домакини. Той не само ухае божествено, но и превръща дрехите в копринено нежни и меки като памук.

Как да си направим омекотител в домашни условия?

Нужни са ви следните продукти:

• 50 мл оцет

• 90 гр ароматен сапун

• 2 ½ л вода

Това е всичко, с което да разполагате, ако искате да си приготвите първокласен омекотител с опияняващо приятен аромат.

Начин на приготвяне:

Най-напред се заемете с настъргването на сапуна. Изберете такъв, чиито аромат най-много ви се нрави. Цветът му не е от особено значение.

След като го настържете, поставете го в тенджера. Долейте един литър вода и започнете да бъркате, така че сапунът да се размекне.

Когато се разтвори, оставете да се охлади, но имайте предвид, че масата много бързо се втвърдява и затова бъркайте с миксер.

След това добавете количеството оцет и останалата вода. Разбъркайте с бъркалка и прелейте получения препарат в подходяща бутилка.

Що се отнася до самото му ползване, то по нищо не се отличава от това на стандартния омекотител.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес