Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Опитните домакини знаят 3 тънкости за изгладени дрехи без ютия

16 ноември 2022, 12:30 часа

Гладенето се оказва едно от най-досадните задължения за всеки член на семейството. Особено го намразваме, когато бързаме за работа, училище или важна среща, а тоалетът ни е целият на гънки и има нужда от няколкоминутно гладене. И това не е всичко - ужасът е още по-голям, ако колкото и усилия да помагаме, има няколко гънки, които просто не се поддават на ютията.

Но не се притеснявайте! Ние сме тук, за да ви избавим от тази досадна дейност. Ще ви представим няколко трика, благодарение на които ще си спестите много усилия и време в гладене. Вижте кои са в следващите редове и споделете с нас своя опит:

Няколко хитрини за бързо и лесно гладене

Използвайте пара вместо обикновена ютия

И тук не ви промотираме така модерните и нашумели уреди за гладене на пара, а напротив - един стар и лесен трик, който ще изглади дрехите ви моментално. Използвайте го винаги при нужда, а особено ще ви бъде от помощ, когато имате цял куп дрехи за гладене. Какво трябва да направите? Закачете дрехите за гладене на закачалки и ги поставете в банята. Пуснете топлата вода до поява на изпарения и затворете вратата. След известно време се върнете обратно в банята, за да видите резултатите - дрехите ви ще са перфектно изгладени, без въобще да сте се трудили.

Закачайте дрехите веднага след изпирането им

Не само да ги прибирате по шкафовете или в гардероба - при изключването на пералнята възможно най-скоро извадете дрехите от нея и ги прострете. Колкото повече ги оставите мокри в пералнята, толкова по-измачкани ще бъдат те. Най-добре е да ги закачате на терасата с помощта на закачалки, но и просторът върши работа.

Съвети за бързо и лесно гладене

Проучвайте тъканите

Ако сте фенове на качествените дрехи и материи, то вероятно винаги гледате етикетите със състава на артикулите. За да си спестите впоследствие главоболията, свързани с намачкване и гладене, то избирайте дрехи, изработени от устойчиви на намачкване тъкани. Сред тях ще откриете лен, меко трико и памук. След изпиране само е необходимо бързото реагиране и тяхното закачане, за да нямат нужда от изглаждане впоследствие.

Ако следвате и изпробвате тези трикове, много скоро употребата на ютията ви ще е значително намалена. С две ръце ви съветваме да опитате метода с банята, който ви спестява изключително много време за гладене на дрехите на цялото семейство - просто трябва да обособите място в банята си, където можете да закачите дрехите без да има опасност да се намокрят.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес