Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как се сгъва риза с дълъг ръкав за 10 секунди – научете този лесен трик

12 октомври 2022, 11:15 часа

Ризата е сред най-елегантните и стилни дрехи в гардероба и на двата пола. Еднакво подходяща за бизнес среща, работа, разходка или ден с приятели според дизайна, десена и материята ѝ, тя е универсално решение за всеки повод и сезон. Ризата обаче и особено тази, която е от естествена материя като памук, се мачка бързо и лесно, което налага прибирането ѝ на закачалка в гардероба, за да не ви отнема много време за гладене. Какво да направите, ако обаче нямате място в шкафа, за да поставите всяка риза на закачалка? Или ако се налага да пътувате и следва да приберете множество ризи в куфара? Как се сгъва риза с дълъг ръкав не само за да не се сдобиете с трудни за гладене гънки, но и така, че да спестите време и място при приготвянето на куфара, разберете сега.

Как се сгъва риза с дълъг ръкав?

Вероятно сте забелязали, че ризите, сгънати в опаковките им за продажба от производител или търговец, запазват отличната си визия, въпреки че стоят нагънати дълго време. Това е възможно благодарение на факта, че служителите и работниците в този бизнес знаят как се сгъва риза с дълъг ръкав перфектно, бързо и с грижа за тъканите. Естествено, че може да я нагънете, както пожелаете, но ще загубите време, за да го направите, а след това и за да изгладите прибраната по този начин риза. Ето защо триковете, показващи как се сгъва риза с дълъг ръкав бързо и лесно, без да я намачкате, съвсем не са излишни и маловажни. Повдигаме завесата на тайните, за да покажем как се сгъва риза с дълъг ръкав за секунди, за да ви остава време за важните неща и хора в живота ви, спестено от грижата за дома и дрехите.

Няколко трика при подредба на куфар с багаж за повече място

Техниката е следната:

1.  Прокарайте мислена линия в средата на ризата по хоризонтала ѝ.

2.  Прокарайте мислена линия по вертикала на ризата, която ще сгъвате, започвайки от средата на рамото и стигайки до края ѝ в долната част.

3.  Точката, в която се пресичат тези две мислени линии, е важната за вас, както и точката в средата на рамото и тази в долната част на ризата.

4.  Хванете ризата за точката на рамото и я поставете върху точката в долната част на ризата.

5.  Вдигнете ризата във въздуха, както държите двете точки.

Ще се учудите от резултата – ризата е сгъната само с това лесно и бързо движение, като начина на сгъване изглежда елегантен и перфектен, подобен на начина, по който луксозните магазини сгъват мъжките ризи в опаковките за продажбата им. Този начин на сгъване на риза не само отнема 10 секунди, за да намерите нужните ви точки, и две движения на ръцете ви, но и предпазва ризата от прекомерно намачкване и ви спестява време за гладене по-късно.

Имайте предвид, че първият път, когато използвате този хитър трик как се сгъва риза с дълъг ръкав, може да ви е по-трудно, да ви отнеме повече време и да имате нужда от допълнителна информация за метода. В интернет има клипове, онагледяващи как се сгъва риза за 10 секунди, които ще ви помогнат. Само няколко сгънати ризи по-късно ще се усетите по-сигурни и ще съкратите необходимото ви време, а след десетки сгънати ризи дори няма да е нужно да прокарвате мислените линии, за да сгънете перфектно и бързо ризата с дълъг ръкав за секунди.

Как да подредим гардероба си за 10 минути?

Други трикове против лесно намачкване на сгънатите ризи

Освен как се сгъва риза с дълъг ръкав важно е и как да го направите така, че да е максимално предпазена от намачкване.

  1. Не сгъвайте ризите, докато са топли след гладенето. Изчакайте тъканите да изстинат.
  2. Поставяйте ризите по-нагоре в шкафа, за да не ги притискат други по-тежки дрехи като пуловери и дънки. Най-добре освободете отделен шкаф или поне отделен рафт за ризите си.
  3. Ако се научите да използвате картон при сгъване на ризите, както го правят търговци и производители, това ще ви спести много време и нерви за гладене.
  4. Тишу хартията е удачна за сгънати ризи, които следва да приберете в пътна чанта, без да се измачкат.
Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес