Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Subaru работи по купе с централно разположен двигател

10 март 2016, 12:18 часа • 5124 прочитания

Забравете за BRZ, в Subaru се готви нещо много по-апетитно: спортно купе с централно разположен двигател. Това твърди изданието Car and Driver, позоваващо се на свой източник от компанията.

Моделът е хибриден и е построен върху модернизирана платформа на BRZ, като в момента текат тестове на полигона на Subaru в Точиги. Машината е оборудвана с централно разположен бензинов боксер с турбина, който се подпомага от два електромотора, монтирани върху предната ос.

Според източника на Car and Driver, тестовият прототип е „най-съвършената пълноприводна машина в историята на Subaru“. Автомобилът разпределя въртящия момент между предните колела, като тази технология наподобява използваната в Acura NSX.

Предполага се, че концепцията ще бъде показана в следващите две години. На база на реакцията на публиката ще бъде взето решение дали да се произвежда серийно.

Ако той получи зелена светлина, ще бъде построен върху модулната платформа SGP, която от 2016 г. ще лежи в основата на всички нови модели Subaru.

На снимката виждате Subaru WRX Concept от 2013 г.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес