Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Peugeot-Citroen ще предложи електрическа суперкола

24 януари 2017, 10:35 часа • 4548 прочитания

През март 2016 г. на автосалона в Женева френският концерн PSA Peugeot-Citroen покала електрическия концепт DS E-Tense, за който се очакваше да остане само прототип. Близо година по-късно компанията DS Automobiles, която е част от PSA, регистрира названието като търговска марка.

Това почти сигурно означава, че францудите ще предложат и сериен автомобил – нещо, за което шефът на PSA Карлос Таварес на няколко пъти намекна. Сега обаче самият той обяви, че през периода 2019-2021 г. групата ще предложи на пазара общо 4 електромобила и 7 хибрида под марката DS. Те ще бъдат построени на новите модулни платформи на PSA, като изключение ще прави единствено серийният E-Tense, който ще бъде построен отделно.

Купето с дължина 4,7 метра е построено на карбонов монокок, като разполага с независимо окачваве и система за задвижване на четирите колела. Мощността на електромоторите е 300 кВт/ч (408 к.с.), като се предвижда да има пробег в рамките на 350 км с едно зареждане.



Моделът ще бъде завършен най-рано през 2021 г., което означава, че агретатите му вероятно ще претърпят сериозни промени. В DS E-Tense франузите виждат съперник на BMW i8, чието второ поколение ще бъде изцяло електрическо и ще смени сегашния хибрид.



Преди това – през 2018 г., DS ще покаже елекрически кросовър с възможност за зареждане от електропреносната мрежа.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес