Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Още мощност за Renault Clio R.S. 220 EDC Trophy

09 март 2015, 11:01 часа • 17015 прочитания

Благодарение на ревизираната карта на двигателя, сега той е с 10% по-мощен и предлага с 40 Нм по-висок въртящ момент. Той се възползва и от по-голямо турбо, всмукател, проектиран да минимизира загубите на налягане, и ревизирана изпускателна система, която отваря място за най-новия Euro6 катализатор (и минимизира загубите от обратно налягане).

Максималната мощност е увеличена до 220 к.с. при максимални 6250 об/мин. Максималният въртящ момент е увеличен до 260 Нм (плюс 20 Нм), макар че е възможно постигането на 280 Нм, благодарение на „torque boost“ функцията на 4-та и 5-а предавка.

 

Рафинирана е EDC трансмисията, като сега смяната на предавките сега е с 30% по-бърза. Понижаването на предавките сега става по-бързо, благодарение на съществено намаления ход на планките върху волана.

По-ниско, по-твърдо Trophy шаси: Clio е снижен с 20 мм отпред и 10 мм отзад (празен). Монтирани са по-твърди амортисьори, които са свързани с хидравлични стопери.

 

„Trophy“ интериорен пакет (опция на някои пазари): спортни кожени седалки с подгряване с вградени подглавници, имитираща карбон облицовка на вентилационните отвори, дръжките на вратите и основата на скоростния лост. Елементите във вентилационните отвори сега са хромирани, а не както преди в анодирано червен цвят. Като опция, Clio R.S. 220 EDC Trophy се предлага с R.S. Monitor бордова телеметрична система. Мощна и забавна, тя предлага и настройка, която дава на водача пет различни нива на чувствителност на педала на газта.

От юни 2015 Clio R.S. 220 EDC Trophy ще влезе в продажба първо в Европа, след което ще бъде пуснат в още 10 държави.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес