Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новото Renault Clio R.S. идва с два двигателя

06 юли 2016, 09:55 часа • 5167 прочитания

След като само преди месец видяхме обновеното Renault Clio френският производител реши да представи и неговата спортна версия. Основното при нея е наличието на две версии, оборудвани с различни мотори. Стандартното R.S. разчита на 200к.с., а модификацията Trophy е получила 220 к.с.

Задвижващият агрегат е 1,6-литров бензинов с турбо, като се комбинира с 6-степенна автоматична скоростна кутия с 2 съединителя. Водачът има възможност да сменя предавките с лостчета, поставени на волана, както и да разчита на три режима на работа на двигателя - Normal, Sport и Race. При варианта Trophy ускорението отнема около 6,6 секунди, като максималната скорост е 235 км/ч.

Промените във външния вид са идентични с тези на стандартното Clio. Хот-хечът, подговен от Renaultsport, е оборудван с модернизирана решетка на радиатора, нови предна и задна брони, видоизменена оптика, както и с различни секции за фаровете срещу мъгла. Срещу заплащане клиентът може да си поръча и светодиодни главни светлини.

Както и при предишния вариант на модела, Clio R.S. се предлага с 3 варианта на окачването – Sport, Cup и Trophy. Първият от тях е стандартен със 17-и и 18-цолови джанти. Вторият е по-твърд, като на разположение са само 18-цолови. А при третия – Trophy, окачването е снижено с 20 мм отпред и с 10 мм отзад. За нея може да бъде поръчана изпускателна система Akrapovic – същата като тази на концептуалния Clio RS16.

Европейските продажби на обновеното Renault Clio RS стартират през октомври, като цените предстои да бъде обявени.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес