Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лимитираното Subaru WRX STI S207 връхлита с 328 к.с.

29 октомври 2015, 09:25 часа • 16421 прочитания

Напомпаната и лимитирана серия WRX STI S207 бе представена на салона в Токио, като от модела ще бъдат произведени само 400 бройки и те ще бъдат продадени само на японския пазар.

Последното издание на култовия модел на Subaru е дори по-желано сега, тъй като тази лимитирана серия предлага редица механични нововъведения. Най-впечатляваща е тази, касаеща 2,0-литровия турбо боксеров двигател, който сега генерира 328 к.с. при 7200 об/мин и 431 Нм в диапазона 3200-4800 об/мин. В сравнение със стандартната WRX STI, мощността е нараснала с 20 к.с. и 38 Нм, благодарение на нов ECU и преработено турбо.

 

Някои от новите части са ексклузивни за този модел. В това число влизат Bilstein предни и задни амортисьори и пружини, нова радиаторна решетка тип „пчелна пита“, по-голям преден, долен спойлер, нова задна броня. Други „благинки“, които се откриват на борда на този модел, са различен приборен панел, нов старт/стоп бутон, скоростен лост и променени Recaro предни „корита“ с подгряване.

 

Списъкът с промени не свършва тук, тъй като лимитираната серия Subaru WRX STI S207 разчита на модернизирани Brembo спирачни апарати и по-директна кормилна система (11:1), докато Vehicle Dynamics Control и Active Torque са донастроени специално за този модел. Автомобилът стъпва върху BBS 19-цолови ковани джанти, обути с 255/35R19 гуми. А отзад виждаме карбонов спойлер, направен специално за този модел.

 

Клиентите могат да поръчват модела в Crystal Black Silica, Crystal White Pearl или WR Blue Pearl, като 100 бройки ще бъдат резервирани за NBR Challenge Package Yellow Edition в Sunrise Yellow, който идва с черни кутии на страничните огледала, странични табели с логото „S207“, както и черен кант, минаващ в долната част на всички страни на автомобила.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес