Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Китайци клонираха най-популярната кола в САЩ

15 февруари 2023, 17:09 часа • 2360 прочитания

Китайската компания Jiangling Motors (JMC) пуска на вътрешния пазар пикапа Daodao, който представлява копие на най-популярния модел в САЩ – Ford F-150. Снимки, публикувани в местните медии, показват много прилики между двата модела.

Най-вероятно именно заради това Daodao ще се предлага в два варианта на дизайн на предната част. При първия решетката на радиатора е хромирана, а във втория – матова. Ш в двата случая главната оптика обаче е една и съща, като напълно повтаря тази, която е поставена на новия F-150.

JMC Daodao е подобен по размери на модела на Ford, като има същата форма на тялото. Според информация от базата на Министерството на индустрията на Китай, пикапът ще се предлага в три дължини на каросерията и в две версии - бензин и дизел. В първия случай Daodao ще получи 2,3-литров двигател с мощност 258 конски сили, а във втория - дизелов агрегат със същия обем, който развива 177 конски сили.

Заслужава да се отбележи, че JMC има опит в производството на преработени модели на Ford. Факт е, че марката е частично собственост на китайския производител Changan, която от своя страна има съвместно предприятие с Ford. А под името JMC Teshun в Китай се продава преработено второ поколение Ford Transit.

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес