Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Gymkhana по румънски за 400 000-ия Ford EcoBoost (видео)

08 юни 2015, 18:35 часа • 13918 прочитания

Кажем ли Gymkhana, на всички е ясно, че в главната роля е Кен Блок. Това е негова запазена марка, без значение дали ще е зад волана на чудовищната Ford Fiesta или още по-чудовищния Hoonicorn Mustang. Както може да се очаква, много хора са взимали задочни уроци в YouTube как го прави Блок. Ето един такъв другар.

Явно румънското подразделение на Ford Motor Company са се чудили по какъв начин да отпразнуват производството на 400-хилядния двигател EcoBoost в завода в Крайова. Юбилейният агрегат е 3-цилиндров със 125 к.с., който ще задвижва Ford Focus. И ето че са измислили доста атрактивен начин.

Gymkhana style... по румънски. Зад волана е 20-годишният Симоне Темпещини, който няма свидителство за правоуправление, когато се пуска в румънския рали шампионат. Това е на 16, когато започва да си играе в пясъка с големите момчета. Само преди два дни той спечели Danube Delta Rally с Ford Fiesta R5.

С нея той прави доста добри изпълнения, като трябва да се има предвид, че Симоне е рали пилот, а не дрифтър. Въпреки това се справя повече от добре. Неговият R5 се задвижва от 1,6-литров EcoBoost, който е подобен на този във Fiesta ST, но механиката няма почти нищо общо със серийния модел. Да не говорим за Sadev 5-степенната секвенциална трансмисия, свързане с преден и заден диференциал.

Вижте младокът какво може, но не го сравнявайте с батко му Кен.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес