Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ford представи първия си спортен SUV

12 януари 2018, 09:00 часа • 11307 прочитания

Компанията Ford представи първия кросоувър, подготвен от спортното подразделение на марката Ford Performance. Това е ST-версията на обновения всъдеход Edge, която разчита на 2,7-литров V6 битурбодвигател, развиващ мощност от 340 к.с. и 515 Нм въртящ момент. Агрегатът се съчетава с 8-степенен „автомат”

Скоростите при тази версия на кросоувъра могат да се сменят от волана, където са разположени специални лостчета. В оборудването на модела влизат още система за избор на режим на управляващата електроника, усилени спарични механизми, пренастроена изпускателна система и спортно окачване.

Новият Edge ST разполага още с 21-цолови джанти, подобрена аеродинамика, включваща допълнителни елементи, както и нова решетка на радиатора. В салона са поставени спортни седалки с подобрена странична опора.

Кросовурът може да разчита и на система за „активно маневриране”, помагаща задминаването на намаляващи скоростта или напълно спрели автомобили, адаптивен круиз-контрол с функция за пълно спиране и удържане в лентата на движение. Има също система да екстремно спиране при удар, която намаля вероятността от вторични аварии.

Освен Edge ST, в гамата на производителя влизат още ST-версии на двата хечбека – Focus и Fiesta. При първия мощността на двигателя е 250 к.с., а при втория – 190 к.с.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес