Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Местните данъци и такси в Бургас няма да бъдат увеличавани през новата година

28 декември 2018, 20:10 часа • 5673 прочитания

Местните данъци и такси в Бургас няма да бъдат увеличавани през новата година, заяви кметът Димитър Николов. Той представи проектобюджета на общината, в който са предвидени повече средства за образование, екология и бизнес. План-сметката трябва да бъде гласувана от Общинския съвет в края на януари.

Три нови програми в сферата на образованието ще стартират през 2019 година в община Бургас. Те са за първокласно начало, „ спорт и здраве“ и „професия на бъдещето". Най-голяма е инвестицията в модернизирането на класните стаи на първокласници и работните кабинети в професионалните гимназии. Нови специалности ще бъдат разкрити следващата година, една от тях е за авиационни техници. В новия бюджет на община Бургас са предвидени още значителни средства за подобряването на качеството на атмосферния въздух, както и за пълна подмяна на системата за сметосъбиране. Сред значимите проекти са спортната зала „Арена Бургас“, която трябва да бъде завършена през 2019 г., както и дългоочакваният ремонт на Културния дом на „Лукойл“. Без промяна в размера на местните данъци и такси събираме повече приходи, каза кметът Димитър Николов.

"Община Бургас е в топ 4 на общините с добро финансово състояние, стабилност и обезпечаване на дейностите с вътрешен ресурс. Община Бургас в параметрите на бюджета е заложила повече собствени средства, отколкото държавни такива", допълни той. 

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес