Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Екоинициативата "Книги за смет" ще се проведе в Бургас

02 май 2019, 11:12 часа • 3217 прочитания

Пластмасата да отива за рециклиране, вместо да замърсява природата и световния океан. Това стои в основата на инициативата "Книги за смет". Тя ще се проведе в Бургас на 11 и 12 май.

Пунктовете за размяна на пластмаса срещу литература са дава. Единият е в морската градина до Пантеона, а другият на улица "Янко Комитов" 8. Те ще работят от 10:00 до 13:00 часа.

Предметите, които ще се предават за претопяване ,трябва да бъдат добре почистени и смачкани. Организаторите предупреждават, че няма да се приемат домакински електроуреди, туби от масла, опаковки от лекарства и части от автомобили.

За един килограм предадена пластмаса всеки ще може да получи талон за една книга от хартия или две електронни по негов избор.

Екоинициативата подкрепя рециклирането, разделното сметосъбиране и четенето. Акцията ще се проведе в София, Пловдив, Велико Търново и Стара Загора на същите дати. Инициативата се провежда у нас от 2013 година и благодарение на нея досега са събрани и обработени 55 тона пластмасови изделия.

 

Гергана Цонева
Гергана Цонева Отговорен редактор
Новините днес