Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Виден критик на "старото" БФС е новият директор на елитен български тим

07 юни 2024, 15:17 часа • 3673 прочитания

Футболният деятел Бойко Величков е новия спортен директор на изпадналия във Втора лига Пирин Благоевград. Новината бе съобщена чрез публикация в официалната фейсбук страница на клуба. Старши треньор на "орлетата" остава Олександър Бабич, който заедно със спортно-техническия щаб ще работи по селекцията на отбора.

Бойко Величков е новият спортен директор на Пирин Благоевград

"Величков е бивш състезател по футбол на Левски (София), Левски (Кюстендил), Локомотив (София) и ЦСКА, лицензиран треньор UEFA Pro и ръководител в клубове в богатата си спортна кариера. Ръководството на Пирин ще разчита на него да структурира успешен отбор, който да постигне поставените му цели", пишат от благоевградчани.

ОЩЕ: След отпадането от Първа лига: Валят оставки в емблематичен български клуб

Бойко Величков

Величков бе явен критик на старото БФС

Припомняме, че Бойко Величков бе инициатор на протеста срещу старото ръководство на Българския футболен съюз. Той лансира идеята за викове „Оставка“ в 18-ата минута на всеки мач от родното първенство във всички нива на футбола. Наскоро Величков бе спряган за директорски пост и в ЦСКА, но очевидно е направил своя избор.

Програмата на Пирин Благоевград

В поста още се дава обстойна информация за всички процеси в клуба. Отборът ще стартира подготовка на 13-и юни. Тя ще се проведе почти изцяло в домашни условия, като е плануван и едноседмичен лагер в Банско, в края на месеца. Договорени са пет контролни срещи (с Марек Дупница, ЦСКА 1948 II (Сф), Струмска Слава, Локомотив (Пловдив) и аматьорския Банско). Възможно е да се проведе още една, преди старта на първенството във Втора лига в уикендa на 19-22 юли.

Селекцията на "орлетата"

От Пирин Благоевград съобщават, че с изтичащи договори са общо девет състезатели, като двама от тях вече напуснаха преждевременно клуба, след като подписаха актове за прекратяване по взаимно съгласие. Това са Максим Ковальов и Владимир Медвед. "Олександър Бабич и спортно-техническият щаб работят по селекцията за новия сезон, като основната им цел е запазване на гръбнака и подмладяване на състава, изграждайки боеспособен и перспективен отбор", завършва публикацията на "орлетата".

ОЩЕ: Любо Пенев спаси Хебър! Пирин излетя от елита на България (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес