Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Венци Стефанов за пребитите на протеста: Малко им е! Бербатов е виновен за всичко!

17 ноември 2023, 15:31 часа • 9015 прочитания

"Боби Михайлов не е виновен за футболното хулиганство. Спортният министър и кметът на София да си подадат оставките! Министърът на вътрешните работи трябва да бъде награден".

Това коментира президентът на футболен клуб "Славия" Венцислав Стефанов. По повод десетките пребити хора по време на кървавия протест в четвъртък вечер, за които има съмнение и за полицейско насилие, Стефанов каза: "Малко им е! Малко им е!".

По думите на боса на "белите" министърът на спорта в продължение на една седмица е нагнетявал напрежението с некоректни изказвания, защото "явно няма представа за какво става въпрос".

Още: Шефът на СДВР обясни защо полицията е нахлула в заведение

"Виждали ли сте какво правят футболните хулигани по стадионите?! Те палят и хвърлят камъни по полицаите. Там има и невинни хора. Видяхте ли за какви наркомани става въпрос? Как може да се разреши двете агитки да се съберат на едно място? Хората, които са допуснали това, трябва да бъдат отговорни за всичко", подчерта Стефанов.

Според него около мирно протестиращите граждани в едни момент са се натрупали такива, които са въоръжени с бомби и боксове. "Кой разреши това да се случи в центъра на София?! Като си станал кмет, трябва да носиш цялата отговорност", каза Стефанов, макар Васил Терзиев да е кмет от два дни.

Всички са виновни, но не и БФС

"Виновният човек за всичко това е лицето Димитър Бербатов, който от много време нагнетява напрежение", заяви Венци Стефанов. По думите му българският футбол ще се промени, когато се промени държавата - тя трябва да погледне към спорта, посочи още той.

Още: Весела Лечева пред Actualno: Гневна съм от това, което се случи на протеста (ВИДЕО)

"Боби Михайлов не е виновен за футболното хулиганство", заяви президентът на "Славия".

"Виновно е възпитанието и шефовете на клубовете, които поощряват тези футболни хулигани и им дават власт. За 18 години Боби Михайлов е направил много неща, но на негово място аз бих си подал оставката", каза Стефанов и подчерта, че на снощния мач е видял едно ново лице на българския национален отбор.

"Чест има прави на Данчо Лечков и Емо Костадинов, че бяха там и издържаха на напрежението".

Още: Борислав Михайлов се яви на разпит в Антикорупционната комисия

За въпросния министър на МВР, който Венци Стефанов иска да награждава, са тези 5 въпроса за протеста срещу БФС, на които МВР дължи незабавен отговор.

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес