Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В отложен мач: Септември не се даде на ЦСКА 1948 (ВИДЕО)

25 септември 2024, 19:24 часа • 479 прочитания

Септември София не се даде на ЦСКА 1948 и успя да стигне до равенство в отложен двубой от третия кръг на Първа лига. Срещата, която се състоя на стадион „Локомотив“ в столицата, завърши при резултат 1:1. Мачът бе доста любопитен, като освен двата гола бяха ударени и три греди – две за Септември и една за ЦСКА 1948. Попадение на тима от Бистрица пък не бе зачетено заради засада. 

ЦСКА 1948 стартира ударно, но Септември изравни

ЦСКА 1948 стартира ударно срещата и набързо създаде две отлични ситуации. Още в 7-ата минута Марио Илиевски стреля опасно, но в страничния стълб на Димитър Шейтанов. Малко по-късно той прати топката в мрежата на Септември, но голът не бе зачетен заради засада.

Четвърт час след началото на мача ЦСКА 1948 най-накрая поведе. Илиевски намери отлично Бирсент Карагарен, който с прецизен удар матира Шейтанов за 1:0. Радостта на гостите обаче трая кратко, тъй като в 21-ата минута Септември изравни чрез Витиньо. Малко преди края на първата част домакините бяха близо до второ попадение, но удар на Витиньо срещна напречната греда.

След почивката темпото спадна

Краен резултат.

Posted by ЦСКА 1948/ CSKA 1948 on Wednesday, September 25, 2024

След почивката темпото на терена спадна и двата тима рядко стигаха до нещо по-сериозно пред вратата на съперника. Все пак в 50-ата минута Моран стреля от далечно разстояние, но вратарят на ЦСКА 1948 Алекс Божев се намеси и спаси.

Двайсетина минути преди края на редовното време футболистите на ЦСКА 1948 поискаха дузпа за игра с ръка на Оливейра в наказателното поле. Такава обаче не бе дадена от съдията Красен Георгиев. Малко по-късно бранител на Септември успя да изчисти пред голлинията удар на Октавио.

В 83-ата минута домакините от Септември можеха да стигнат до втори гол, но силен изстрел на Степонавичус срещна напречната греда на Алекс Божев. До края на мача повече попадения не паднаха и двата тима трябваше да се задоволят с по една точка.

Класирането в Първа лига

След равенството ЦСКА 1948 събра 13 точки и се намира на седма позиция във временното класиране на Първа лига. Септември пък е на 15-то място със седем пункта в актива си.

Вчера пък стана ясно, че изпълнителният директор на ЦСКА 1948 напуска клуба след 8 години вярна служба.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес