Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стоичков си припомни славните години: Губиш с ЦСКА и отиваш три дни в тъмницата

12 октомври 2023, 15:05 часа • 1643 прочитания

Легендата на българския футбол Христо Стоичков си припомни славните години в своята кариера. Камата даде дълго интервю за испанското издание „Relevo“, в което говори за престоя си в ЦСКА, трансфера му в Барселона през 1990 година, както и за взаимоотношенията си с покойния Йохан Кройф.

По време на интервюто Стоичков направи интересно изказване, като сподели, че, тъй като ЦСКА е бил отбор на военните всяка загуба е била наказвана с престой в „тъмницата“. Бившият футболист си припомни и случай, в който „червените“ печелят титлата със само едно поражение и веднага става скандал защо то е било допуснато.

Спомените на Христо Стоичков

Христо Стоичков

„Когато играх в ЦСКА, имаше много оферти за мен. Панатинайкос дойде с много пари, за да ме убеди да подпиша. По онова време държавата не ни позволяваше да напуснем. Трябваше да навършим 28 години, за да отидем да играем в Малта, Кипър, Швеция и други страни, с които България имаше споразумение“.

Йохан Кройф имаше сериозно влияние върху мен като човек. Като футболист още повече, защото имах привилегията треньорът да ме обича. А когато треньорът те обича, това означава, че имаш нещо различно. С Йохан всеки ден беше предизвикателство, но за мен това не беше нещо ново“.

„ЦСКА бе отбор на военните и всеки ден изискваха много от мен - победи, победи и победи. Една година спечелихме първенството със само една загуба и това се превърна в скандал в България, защото ЦСКА е загубил мач. Как е възможно? Загуба на мач! Отиваш в тъмницата! Три дни в тъмницата, една седмица в тъмницата. Не можеш да загубиш!“, разкри Стоичков.

Вчера пък ръководството на ЦСКА покани феновете на контролата с Литекс

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес