Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Окончателно: Община Пловдив отказа "Колежа" за мача срещу Унгария

13 ноември 2023, 14:24 часа • 6090 прочитания

Община Пловдив окончателно реши, че стадион "Христо Ботев" няма да може да приеме евроквалификацията между България и Унгария на 16 ноември. Така Българският футболен съюз спешно трябва да намери друг стадион, където да се изиграе футболната среща.

България - Унгария няма да се проведе на "Колежа"

В писмо до БФС от община Пловдив препотвърди първоначалното си решение, че "Колежа" няма да приеме срещата България - Унгария. Причината е, че са предвидени ремонтни дейности на стадиона, които представляват риск за здравето на хората.

"В писмо до Българския футболен съюз Община Пловдив препотвърждава днес решението си от петък, а именно – няма възможност да предостави на БФС за ползване стадион "Христо Ботев“ в периода 14-16.11.2023 г.", съобщиха от Община Пловдив.

Колежа

Мотивите за решението

Мотивите зад решението на общината са на база становището на строителя на стадион "Христо Ботев" Илиян Филипов. Той отново подчерта, че в паузата за националните отбори са планирани ремонтни дейности, които не могат да бъдат прекратени навреме до провеждането на мача на 16 ноември.

"Сроковете за прекратяване на строителните дейности, демобилизация и привеждане на строителната площадка във вид, в който тя няма да застрашава живота и здравето на гражданите и гостите на град Пловдив е прекалено кратък и няма как това да се случи за посочената от Община Пловдив дата", написа строителят на "Колежа" Илиян Филипов.

Във връзка с възможностите за провеждане на официална футболна среща между националния футболен отбор на България (мъже)...

Публикувахте от PIMK в Понеделник, 13 ноември 2023 г.

Каква ще бъде реакцията на БФС?

Тепърва ще става ясно каква ще бъде реакцията на БФС, но по-рано от футболната централа коментираха, че или мачът ще се играе на "Колежа", или въобще няма да се състои. Ако това действително се случи, то за България ще последва служебна загуба с 0:3. Според БФС това ще доведе и до други санкции; според адвоката по спортно право Георги Градев пък няма да има допълнителни санкции.

Малко преди решението на община Пловдив се появи и първият публичен коментар на президента на БФС Борислав Михайлов. Той заяви, че ако БФС получи отказ за "Колежа", всички отбори няма да могат да играят футбол, защото България ще бъде изключена от УЕФА.

Вар БФС Боби Михайлов

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес