Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Невероятни попадения, но без победител в "железничарското" дерби на "Лаута" (ВИДЕО)

01 септември 2024, 19:20 часа • 847 прочитания

Отборите на Локомотив Пловдив и Локомотив София си разделиха по точка в "железничарското" дерби. Гостите поведоха в резултата още в 30-та секунда на двубоя чрез Красимир Станчев. Отговорът на "смърфовете" дойде чак в края на второто полувреме, когато изравниха чрез Георги Каракашев в 79-тата минута. Това оформи резултата от 1:1 на на "Лаута".

Равенство между Локо Пловдив и София

Отборът на Локомотив Пловдив посрещна Локомотив София в първия мач от неделната програма на Първа лига. Още в 30-ата секунда на мача софиянци излязоха напред в резултата, след като Красимир Станоев намери мрежата на Кристиан Томов. Той получи топката в наказателното поле, след което отправи мощен удар, който стражът на пловдивчани успя да отрази. Топката обаче отново попадна в полузащитника, който поправи грешката си и изпрати топовен снаряд за 1:0. В 9-тата минута гостите бяха близо до това да удвоят преднината си, но Томов успя да спаси удара на Светослав Диков.

Около 20-тата минута домакините преодоляха колебливото си начало и заиграха по-стабилно. Мартин Петков получи подаване и застраши вратата на Александър Любенов с удар от сериозна дистанция, но стражът на "червено-черните" изби. В края на първата част играчите на Локомотив София отново имаха шанс да увеличат преднината си, но ударът на Симеон Славчев премина покрай вратата на Томов.

Гол на Каракашев върна Локо Пловдив в мача

Втората част започна предпазливо и за двете страни. Най-опасното положение дойде чак в 79-тата минута, но пък си струваше чакането, тъй като "смърфовете" изравниха чрез гол на Георги Каракашев. 3 минути преди края на редовното време гостите останаха с един човек по-малко, след като Стефан Ламбезе получи втория си жълт картон за мача. Това беше и последния акцент в "железничарското дерби" на "Лаута".

 

За пловдивчани предстои домакинство на Хебър Пазарджик, докато Локо София ще посрещне ЦСКА. Онзи ден "червените", вече с Томаш начело, се спукаха да пропускат, сгрешиха и загубиха от Ботев Пловдив (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес