Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиан Илиев в Белфаст: Надявам се да не се окажем на палубата на "Титаник"

14 октомври 2024, 22:32 часа • 513 прочитания

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Илиан Илиев даде пресконференция в Белфаст преди утрешната визита на Северна Ирландия на стадион "Уиндзър Парк" в мач от Лигата на нациите. Илиев подходи с алегория, че се надява, че неговият тим няма да се окаже на палубата на "Титаник", тъй като мачът ще се играе в града, в който е построен трагично потъналия кораб през 1912 г.

Илиан Илиев не смята да "паркира автобуса" с националния отбор

"Мачът почва 0:0. Най-вероятният резултат е това. Още в първия мач, в който водих отбора - с Унгария, бяхме на 5 секунди от победата. Нямаме мач, в който сме паркирали автобуса. Още един мач, в който всичко може да се случи. Но трябва да държим топката, да играем и се надявам, че няма да сме на палубата на "Титаник", заяви Илиан Илиев, попитан дали равенството влиза в неговите планове.

Илиан Илиев

"Работим по въпроса с победите"

"За нас Северна Ирландия от това, което показаха, мога да кажа подмладяващ се отбор, имат скорост и ние трябва да отговорим на това. Много важен мач, защото групата е много изравнена и балансирана, не се вкарват много голове. Една победа те изкарва нагоре, една загуба те сваля на дъното. Мачът утре може да реши много неща", добави още българският специалист.

"Девет мача без загуба за България? Да, добре е, че нямаме доста мачове вече поражение, но аз лично предпочитам победите. Дори избирам половината от равенствата да са победи, а другите да са загули. Но работим по въпроса с победите", сподели Илиан Илиев. България е лидер в групата с 5 точки, колкото има и Беларус, докато Северна Ирландия е трети с четири пункта.

ОЩЕ: Кирил Десподов: Няма да се предадем до последно!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес