Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гриша Ганчев вече е мажоритарен собственик на ЦСКА

08 февруари 2023, 13:02 часа • 5702 прочитания

Гриша Ганчев вече е мажоритарен собственик на ЦСКА и еднолично може да взима решения какво да се случва в клуба. До момента той държеше 38,1 процента от акциите на „червените“. Толкова имаше и Юлиян Инджов. Христо Стоичков пък бе третият най-голям акционер с 20% от ценните книжа.

Както е известно преди две седмици Юлиан Инджов заяви, че е продал всички свои акции на „г-н Ганчев“, без да уточни дали на Гриша Ганчев или на сина му Данаил. Сега обаче колегите от „Спортал“ съобщиха, че Гриша Ганчев вече държи 76,2% от клуба или общо има 76 200 акции. Това означава, че той може да взима еднолични решения за бъдещето на ЦСКА. До преди това всяко решение трябваше да бъде одобрено от поне двама от тримата основни акционери при „армейците“.

На 11 февруари пък ще се проведе Общото събрание на ЦСКА. Очаква се на него да се гласуват промени в Съвета на директорите в клуба, като на мястото на Юлиян Инджов да бъде вписан Данаил Ганчев. На следващият ден пък „червените“ рестартира участието си в българското първенство. Футболистите на Саша Илич гостуват на Берое.

Вчера пък ръководството на ЦСКА разясни какво се случва със строежа на стадион „Българска армия“.

 

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес