Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гонзо за бомбите и ракетите на трибуните: Не толерираме това, което направи агитката на ЦСКА

07 април 2024, 21:05 часа • 4450 прочитания

Новият президент на Българския футболен съюз Георги Иванов – Гонзо коментира бомбите и ракетите по време на Вечното дерби между Левски и ЦСКА на Националния стадион "Васил Левски". Той подчерта, че не толерира стореното от агитката на "червените" и час по-скоро трябва да се вземат по-сериозни мерки срещу хулиганите.

Гонзо скастри агитката на ЦСКА

"Ние не толерираме това, което се случи извън терена и това, което направи агитката на ЦСКА. Не толерираме бомбите и ракетите, защото застрашава здравето на хората. Футболът е една игра и хората на стадиона трябва да се чувстват спокойни. Винаги има високо напрежение, когато играят Левски и ЦСКА", каза Гонзо.

фенове на ЦСКА

Как БФС ще противодейства на футболното хулиганство по трибуните?

"От моя страна ще има желание, но трябва да седнем с МВР и да видим как ще противодействаме на това, което се случва на трибуните. Трябва да се вземат мерки, защото ако продължаваме така, ще има смъртен случай, ще е късно", добави още той след мача, който новият президент на БФС изгледа на живо от ВИП ложата. 

"Не съм привърженик да няма гостуваща агитка. Не е правилно да я няма едната агитка, но трябва да има по-сериозни наказания за хулиганите. Аз тези скандирания ги слушам от 30 години", каза още Георги Иванов. По-рано през деня стана ясно, че полицията е открила огромно количество пиротехника на стадиона, която е била внесена при изключени камери.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес