Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гол в продълженията прати ЦСКА 1948 напред в Лигата на конференциите (ВИДЕО)

02 август 2024, 00:55 часа • 1946 прочитания

Последният евросблъсък с българско участие днес изправи един срещу друг отборите на Будучност и ЦСКА 1948. Реваншът от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите в Черна гора завърши при резултат 1:0 в редовното време за домакините, както в София. Така двубоят се реши в продълженията, когато златната резерва Евгений Сердюк вкара изравнителния гол.

ЦСКА 1948 продължава своята европейска приказка

Общият резултат от двата мача е 2:1 в полза на ЦСКА 1948. "Червените" ще продължат своя път в Лигата на конференциите срещу кипърския Пафос, който преодоля литовския Жалгирис с 4:2 във втория предварителен кръг.

Отборът-домакин започна по-активно мача. Още в първите минути "червената" защита не оказваше кой знае каква съпротива и играчите на Будучност нанесоха два удара. След 20 минути игра българския тим организира първата си добра атака. Бирсент Карагерен се измъкна от защитата на домакините и с едно докосване опита да върне топката към Радослав Кирилов, но комбинацията им не се получи.

В 27-мата минута Будучност бе много близо до това да поведе в резултата, когато Милан Вукотич стреля от дистанция. Стражът на ЦСКА 1948 Петър Маринов обаче показа великолепен рефлекс и успя да избие в ъглов удар. 4 минути по-късно отново Вукович застраши вратата на Маринов, но ударът му срещна напречната греда. В самия край на първата част столичани бяха много близо до това да поведат в резултата. Талис отправи удар от дистанция към долния десен ъгъл, но бившият вратар на Левски Милан Миятович успя да избие в корнер. Така двата тима се оттеглиха на почивката без попадения.

Без победител в редовното време на Будучност - ЦСКА 1948

В началото на втората част Талис отново опита да хване Миятович неподготвен, но не успя да намери целта. В 65-тата минута домакините дадоха повод на своите фенове да избухнат, след като появилият се на почивката Владимир Перишич вкара с глава за 1:0, изравнявайки общия резултат. Последваха минути без положение пред двете врати, като двамата треньори направиха куп смени в търсене на искрата. Тези действия обаче не дадоха резултат и срещата премина към продължения, след като в последния момент топката профуча покрай вратата на Миятович.

Първото продължение започна по най-добрия начин за българския тим. В 102-рата минута ЦСКА 1948 поведе в общия резултат чрез гол на Евгений Сердюк. В 114-тата минута голмайсторът на домакините Перишич отправи опасен удар, но Петър Маринов успя да отрази неговия шут. Минута преди края героят Сердюк можеше да реши окончателно изхода на сблъсъка, но вратарят на Будучност успя да избие удара на нападателя с крак. Така "червените" отсрамиха вечерта за българския футбол, след като и Ботев Пловдив и Черно море загубиха своите европейски мачове.

ОЩЕ: Панатинайкос разгроми Ботев Пловдив на "Колежа" и го прати вън от Лига Европа (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес