Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десподов за последното място на България: Това не е реалното класиране

18 октомври 2023, 11:34 часа • 2704 прочитания

Капитанът на българския национален отбор по футбол Кирил Десподов смята, че "лъвовете" са заслужавали да спечелят повече точки до момента в квалификациите за Евро 2024. България заема последно място в групата с едва две спечелени точки в шест изиграни мача, а до края на квалификационния цикъл остават двубоите срещу Сърбия и Унгария.

Заслужаваше ли България да спечели повече точки?

България е в серия от четири поредни загуби, като няма победа в последните си девет мача във всички турнири. Десподов призна, че това тежи на отбора, но смята, че в някои мачове той и неговите съотборници са заслужавали да спечелят повече точки, отколкото са взели. Той даде за пример мачовете със Сърбия и Черна гора.

Кирил Десподов

"Това не е реалното класиране"

"И на нас ни тежи. И ние искаме да побеждаваме, ако може във всеки мач. Правим всичко възможно. Тръгнахме доста ентусиазирани в тази квалификация. Може би това не е реалното класиране, с тези 2 точки", заяви Кирил Десподов пред bTV след загубата от Албания във вторник вечер.

"Трябваше да имаме повече, но така се развиха мачовете, че и срещу Сърбия и Черна гора не успяхме да спечелим в последните минути. С Литва трябваше да си го вземем на всяка цена този мач. Така че и в нас има много грешки, не само в треньори и т.н.", добави още българският национал.

Националният селекционер Младен Кръстаич пък отказа да подаде оставка след поредната загуба начело на отбора.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес