Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА излезе с важна информация за строежа на „Армията“ и спекулациите за спирането му

16 юни 2023, 16:33 часа • 2110 прочитания

Ръководството на ЦСКА излезе с декларация след появилите се в последно време информации, че проектът за стадион „Българска армия“ гази закона, както и че природозащитници искат да спрат строежа на съоръжението. Шефовете на „червените“ обясниха, че наистина има недоброжелатели, които искат да попречат на осъществяването на проекта.

От клуба обаче са категорични, че са предприели всички необходими стъпки, за да може строежът да се осъществи. „Армейците“ разкриха, че днес единият от собствениците Данаил Ганчев и архитект Цветан Петров са провели среща с председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев и председателя на комисията за опазване на околната среда, земеделие и гори Лорита Радева.

❗️Достоверна информация относно новия стадион на ЦСКА Днес запознахме Столичния общински съвет с предложението ни за...

Posted by CSKA Sofia FC on Friday, June 16, 2023

На нея представителите на ЦСКА са запознали СОС с плана за строеж на „Българска армия“, както и с намерението да бъдат върнати 20 декара зелени площи, които в момента се намират пред съоръжението, на Борисовата градина.

От ЦСКА обясниха също така, че е стартирана процедурата в РИОСВ за извършване на оценка на въздействието върху околната среда, което ще има строежа на стадиона. „Червените“ разкриха, че няколко часа преди крайния срок обаче „са били входирани 20 идентични жалби с един и същ довод, абсолютно неприложим за проекта, неаргументиран и незащитим“.

ОЩЕ: Проектът за стадион "Българска армия" в Борисовата градина гази закона.

Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес