Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА и Левски се бореха здраво, но не се победиха! "Синята" отбрана подари гол (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

07 октомври 2023, 16:51 часа • 5301 прочитания

Първото издание на Вечното дерби за сезона не излъчи победител. ЦСКА и Левски завършиха 1:1 в сблъсък от 13-ия кръг на efbet Лига. На Националния стадион "Васил Левски" Роналдо откри резултата секунди преди почивката, засичайки с глава центриране на Цунами. В началото на второто полувреме обаче Джонатан Линдсет се възползва от грешка в отбраната на "сините" и изравни.

По-рано в двубоя гол на Тобиас Хайнц не бе признат заради засада. Срещата протече с изтървани шансове и пред двете врати. Така "армейците" заемат третата позиция с 25 точки. Селекцията на Николай Костов пък е на четвърто място с 23 пункта на сметката си.

ОЩЕ: Агитките на Левски и ЦСКА се "захапаха", горят артикули на съперника (ВИДЕО)

Нелошо начало на мача

Двата състава започнаха в прилично темпо. Естрада създаде първата по-сериозна опасност, но не намери съотборник, който да засече центрирането му. В 13-ата минута Линдсет опита да прехвърли Пламен Андреев. Ударът излезе в аут. Отговорът не закъсня. Фадига стреля с глава извън целта.

Левски ЦСКА

Претенции за дузпа от ЦСКА и отменен гол

Малко по-късно символичните домакини имаха претенции за дузпа за нарушение на Кордоба срещу Майкъл Естрада. Главният съдия Радослав Гидженов не уважи тези искания. В 17-ата минута "червените" наказаха грешка в разиграването на съперника. Хайнц прати топката в мрежата. Попадението обаче беше отменено заради засада.

ОЩЕ: Вечното дерби: Ранен фен, провокативни транспаранти и мащабна хореография (ВИДЕО)

Роналдо откри за Левски

От този момент нататък футболистите намалиха оборотите. В 39-ата минута Уелтън преодоля Турицов и потърси Рикардиньо, който остана на сантиметри от подаването и не съумя да засече. 120 секунди преди да изтече редовното време на първото полувреме обаче Роналдо го стори. Младият бразилец се възползва от центриране на своя сънародник Цунами и насочи перфектно топката, за да матира Бусато. 

Левски ЦСКА

Джонатан Линдсет изравни

На старта на втората част Уелтън излезе очи в очи със стража на ЦСКА. Фланговият състезател не успя да преодолее вратаря и опропасти страхотна възможност. В ответното нападение Пламен Андреев и Димитров не се разбраха в инфарктна зона, а Линдсет дебнеше за нещо подобно. Норвежкият халф изигра майсторски ситуацията и възстанови паритета.

Естрада и Назон не материализираха изгоден шанс

Малко по-късно Естрада бе изведен зад гърба на отбраната и реши да търси Назон. Там Петрис се отчете с ключова намеса и предотврати гол. В следващите минути Краев от дистанция и Назон отправиха опасни изстрели, ала в аут. Уелтън пък се вихреше по лявото крило, но му куцаше завършващият удар. До края на сблъсъка Роналдо и Фаетон пропуснаха.

ГАЛЕРИЯ ОТ ВЕЧНОТО ДЕРБИ МЕЖДУ ЦСКА И ЛЕВСКИ

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес