Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цените на 11 футболисти от Левски летят нагоре

10 септември 2024, 17:17 часа • 1265 прочитания

Популярният сайт Transfertmarkt опресни цените на част от футболистите, играещи в отбори в Първа лига. Последното подновяване на информацията бе през юли месец и мнозина не са претърпяли промяна в стойността си. Но силно впечатление прави фактът, че цели 11 от играчите на Левски бележат възход в това отношение.

Цял отбор на Левски бележи възход в цената си 

В момента стойността на Ван дер Каап, Димитров, Цунами, Майкон, Алдаир, Охене, Джемили, Фадига, Евертон, Колев и Сангаре вървят във възходяща линия. Най-голям растеж има при Ван дер Каап, който в момента е оценен на 1 500 000 евро, а само преди няколко месеца е бил с 300 000 по-малко. След продажбата на много основни футболисти от състава на "сините" през лятото, сред които Хосе Кордоба, Пламен Андреев и Рикардиньо, с най-висока момента цена в редиците на Станислав Генчев е младежкият национал Марин Петков, който според Transfertmarkt струва 2 милиона евро. Следват го Цунами (1.7 млн. евро) и Ван дер Каап (1.5 млн. евро). 

Марин Петков

Сумите на играчите се определят от алгоритъм, зависещ от игровото време, дали играчът е национал и на каква възраст е. От изходящите трансфери през летния прозорец най-високо оценен е Хосе Кордоба – 4.5 милиона евро. Пламен Андреев е фиксиран на 2 милиона евро, а Рикардиньо - на 1.7 милиона евро.

ОЩЕ: Заради контузията на Охене: Нов в Левски пред първи мач като титуляр 

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес