Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Без Попето: "Фатален" защитник закопа Ботев Пловдив срещу Арда (ВИДЕО)

23 септември 2024, 22:00 часа • 714 прочитания

Фатална грешка на Йонас Там донесе победата на Арда Кърджали с 1:0 срещу Ботев Пловдив в двубой от деветия кръг на Първа лига. Централният защитник отигра нескопосано топка в инфарктна зона и я подари на "небесносините". От неточността се възползва Иван Тилев, който реализира единственото попадение в срещата.

При тази ситуация ВАР се намеси и естонският защитник получи директен червен картон, защото фаулира Чинонсо Офор. Така "канарчетата", които бяха без наказания Ивелин Попов, заемат четвъртото място с 16 точки. Тимът на Александър Тунчев е шести с 14 пункта.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Крумовград с победа за самочувствие: Размаза Ботев Враца (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno

Арда вкара с първия точен удар

На "Арена Арда" в Кърджали "жълто-черните" доминираха през първото полувреме. Господинов се отличи с няколко важни намеси, за да отрази изстрели на Ехидже Укаки, Перера и два пъти на Вини Трибуле. Домакините не създадоха нищо преди почивката. В 59-ата минута обаче те реализираха с първия си точен удар.

Йонас Там е големият грешник

Йонас Там сгреши фатално и Офор му отне топката, която попадна в Иван Тилев. Българското крило не се поколеба и стреля, за да открие резултата. За същата ситуация ВАР се намеси и привика главния съдия. Реферът реши да накаже Там с червен картон за нарушение срещу Офор. До края на срещата Господинов изби шутове на Конте и Трибуле, за да съхрани суха мрежа.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Варна е "зелено-бяла"! Черно море тотално надигра Спартак (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес