Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Осъзнаваме ли какво направи феноменът Александър Везенков?"

22 май 2023, 10:47 часа • 5777 прочитания

Баскетболният национал на България Иван Алипиев използва профила си във Фейсбук, за да коментира феноменалното представяне на Александър Везенков през целия сезон. Везенков бе избран за "Най-полезен играч" (MVP) на Евролигата, а една точка раздели българина и Олимпиакос от трофея.

Александър Везенков на върха на европейския баскетбол

Алипиев постави резонен въпрос - дали хората в България осъзнават какво е направил Александър Везенков. Родният баскетболист се превърна в най-добрия състезател в Европа, а Алипиев се надява, че държавата ще осъзнае нечовешкия му успех и ще започне да работи в правилната посока за развитието на българския баскетбол.

"Не мисля, че хората, които са свързани пряко с българския баскетбол, осъзнават колко голяма врата за нашия спорт отвори феноменът Александър Везенков тази година. На върха на европейския баскетбол индивидуално и толкова близко да качи и отбора си там, но късметът не го покри", написа Алипиев.

Александър Везенков

Какви ползи ще извлече България от нечовешкия успех на Везенков?

"Аз лично съм повече от благодарен и горд, че този човек се нарича българин и покори върхове в спорта, които малко хора са покорявали. Силно се надявам скоро всички да осъзнаят нечовешкия успех и да започнат да работят в правилната посока, за да продължим да градим върху него като нация, а не да унищожим всичко хубаво в нашата държава и спорт, както винаги сме правили.

Благодаря ти, Саше, надявам се и нашата държава да се чувства по същия начин!", добави още съотборникът на Везенков в националния отбор, който на клубно ниво се състезава в Италия. Самият Везенков пък не скри разочарованието си след загубения финал, като заяви, че историята не помни загубилите.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес