Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експрезидентът на Майкрософт Стив Балмър готов да купи ЛА Клипърс

31 май 2014, 15:34 часа • 7668 прочитания

Бившият президент на Майкрософт Стив Балмър е най-вероятният купувач на тима от НБА Лос Анжелис Клипърс. Това се разбра след развихрилият се скандал между настоящия собственик Доналд Стърлинг и президента на Асоциацията Адам Силвър.От НБА търсят купувач, за да отстранят Стърлинг, който получи доживотно отстраняване от баскетбола, заради расистки изказвания, които станаха публично достояние. От НБА стигнали до договорка за продажбата със съпругата му Шели Стърлинг. Доналд, който управлява отбора 33 години, обаче се вбесил и обявил, че ще съби НБА за 1 млрд. долара, а скандалът бе огласен от Си Би Ес.

Адам Силвър пък веднага заяви, че отменя, насроченото за 3 юни изслушване, по расисткия скандал и обяви името на кандидат-купувача на Лос Анжелис Клипърс. Тогава стана ясно, че бившият президент на компанията Майкрософт Стив Балмър е готов да плати 2 млрд. долара за клуба. Той напусна Майкрософт през февруари, а богатството му възлиза на 20 млрд. долара.

Освен изхвърлянето от баскетбола Доналс Стърлинг трябва да плати и глоба от 2,5 млн. долара за расистките изказвания. Кандидати за закупуването на клуба са бизнесмени от Близкия изток и още два консорциума. Стърлинг обаче е бесен, че без негово съгласие НБА продава клуба. Адвокатите му са готови за битката и са категорични, че скандалът тепърва ще набира скорост.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес