Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сръбската опозиция ще говори с Вучич само при излъчване на живо

21 март 2019, 09:06 часа • 655 прочитания

Няма да водим никакви преговори със сръбския президент Александър Вучич. Това каза пред "Радио Свободна Европа" един от организаторите на гражданските протести в страната Йелена Анасонович по повод изявлението на Вучич, че "той е готов да разговаря с гражданите, но не и с лидерите на опозицията", предаде БГНЕС.

"Това не е първият път, в който Вучич използва трикове и манипулации. Ще бъде голяма грешка да се приеме подобно предложение в сегашните условия в Сърбия, където няма свободни медии", подчерта Анасонович и поясни: "Не може да има преговори без те да бъдат предварително добре подготвени и да се предават на живо, защото той ще се опита да манипулира гражданите".

Според нея "Вучич, правителството и неговата партия се опитват да делегитимират, да минимизират и да унищожат протестите". Анасонович припомни, че още през месец декември миналата година Вучич е направил подобни предложения, но организаторите са го поканили да дойде пред Философския факултет и да каже пред всички какво има за казване. Тя съобщи, че протестите ще продължат по същия начин както това става от 8 декември 2018 година.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес