Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С мотив "мигранти": Словения подсилва охраната по границата с Хърватия

03 юни 2020, 09:25 часа • 1269 прочитания

Словения ще укрепи границата на страната с Хърватия с 1000 полицейски служители поради увеличения поток от нелегални мигранти, съобщи словенското външно министерство, предаде БГНЕС.

На 31 май словенските власти официално обявиха край на коронавирусната епидемия в страната и съобщиха, че гражданите на ЕС и трети страни могат да влизат на словенска територия, ако имат временна или постоянна регистрация в републиката.

"До 5 юни наблюдението на границата с Хърватия за мигранти и организатори на нелегални мигрантски потоци по граничните пунктове ще бъде засилено. Около 1000 полицаи с цялото налично техническо оборудване ще помагат на редовните патрули", съобщи Министерството на вътрешните работи на Словения на страницата си в Twitter.

По-рано словенските власти отбелязаха активирането на така наречения "Балкански маршрут" на мигранти от Близкия Изток и Северна Африка към ЕС. Армията ще помогне за защитата на южната граница на страната и по този начин на Шенгенската зона, заявиха властите в Любляна.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес