Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Младич: Това беше само първото полувреме

23 ноември 2017, 09:43 часа • 1699 прочитания

Това беше само първото полувреме. Ще се боря да се премахнат тези наложени лъжи и да се разкрие реалната истина за борбата на сърбите.

Това каза бившият командир на босненските сърби Ратко Младич чрез своя син Дарко Младич пред сръбския в. „Вечерние новости“.

Според сина неговият баща е бил много гневен заради вчерашното решение на Международния наказателен трибунал за бивша Югославия в Хага, който го осъди на доживотен затвор заради извършването на редица престъпления, включително геноцид, военни престъпления и престъпления срещу човечеството, съобщава Македонската информационна агенция.

Дарко допълни още, че според Младич „всичко е лъжа, Хага не е съд, а комисия на НАТО“.

По думите му в момента основен приоритет е да се положат нужните грижи за здравето на Младич и да му се осигури лечение в Сърбия, предаде БГНЕС.

Вчера Международният наказателен трибунал за бивша Югославия в Хага осъди Младич на доживотен затвор, признавайки го за виновен по десет обвинения, извършени по време на военния конфликт в бивша Югославия през 1992-1995 г., при който загиват 100 000 души, а други 2,2 млн. са принудени да напуснат домовете си.

Процесът срещу „касапина от Босна“ е последното дело пред международния трибунал, който ще затвори врати следващия месец. Той продължава вече четири години и е едно от най-значимите дела за военни престъпления в Европа след Нюрнбергския трибунал отчасти заради мащабите на извършените престъпления.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес