Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Еди Рама: Регионът не е само на Косово и Сърбия, той е и наш

13 юни 2023, 13:54 часа • 1678 прочитания

Албанският премиер Еди Рама реагира на коментарите за Косово, откакто изпрати на Франция и Германия своето проектопредложение за формиране на Общността на общините със сръбско мнозинство, като каза, че тези, които се противопоставят на предложението, както в Прищина, така и в Белград, са комунисти в умовете си, съобщава "Репортери".

Албанският премиер добави, че го е направил за доброто на региона, като подчерта: „Регионът не е само на Косово и Сърбия, той е и наш".

„Предложението за ОСО беше добре прието от нашите съюзници, а на тези, които му се противопоставят, без да знаят съдържанието му, както в Прищина, така и в Белград, казвам две неща. Първо, тези, които говорят така, все още живеят в комунизма. Второ, наистина те си решават сами, но този регион не е само техен, а и наш. Така че, ако все още мислят да играят на война, за четвърт век след отминалата война нашите съюзници вече губят търпение, защото искат мир“, каза Рама.

ОЩЕ: Борел: Прищина да създаде Съюз на сръбските общини

За отношенията с премиера Курти Рама той каза, че имат едни и същи цели, но не следват едни и същи пътища.

„Моята цел и целта на министър-председателя на Косово са еднакви, но не виждаме постигането на тази цел по същия начин, особено напоследък. За мен ходът на конфликта с нашите съюзници е просто прищявка с непредвидими последици“, каза Рама.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес